Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Події
08.05.2024

Сьогодні, 8 травня, в День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні вся спільнота Голопристанської міської територіальної громади разом з усією Україною та цивілізованим світом вшановує тих, хто у Другій світовій війні боровся з нацизмом та переміг його, а також усіх жертв тієї війни.

Минулого року Верховна Рада України Законом «Про День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановила 8 травня як День пам’яті та перемоги – єдину дату, коли Україна відзначає перемогу над нацизмом.

Також 8 та 9 травня відзначаються Дні пам'яті та примирення (проголошені ООН до 60-ї річниці закінчення Другої світової війни в Європі), присвячені пам'яті жертв Другої світової війни. 

Ми пам'ятаємо, яким страшним лихом для українців була Друга світова війна. Пам'ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями Об'єднані Нації. Пам'ятаємо: той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими.

...Саме рф, увібравши в себе всі злочинні практики нацизму й комунізму, зазіхає на територіальну цілісність України і зруйнувала мир у Європі. 

Сьогодні жителі Голопристанської громади переживають страшні воєнні злочини та жах окупації. Чимало жахіть війни, які раніше асоціювалися з останнім глобальним конфліктом, стали реальністю в Україні внаслідок воєнних злочинів російської армії та керівництва рф – окупація, полон, руйнації, смерті, депортації, вимушене переселення...

Наша боротьба з агресивним сусідом-злочинцем триває щоденно від 2014 року, і ми неодмінно переможемо, бо захищаємо рідну землю, свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності, боронимо своє право вільно обирати майбутнє.

І хай незламний дух Великої Перемоги надає нам сил й наснаги!

Голопристанська міська військова адміністрація та виконавчий комітет Голопристанської міської ради висловлюють щиру вдячність ветеранам Другої світової війни Голопристанської громади за їхню хоробрість та жертовність. 

Віддаємо шану всім, хто мужньо визволяв світ від нацистських загарбників впродовж 1939-1945. Щиро дякуємо! Безмежно цінуємо та бажаємо міцного здоров’я. Шановливо вклоняємося перед усіма героями та жертвами Другої світової війни! 

Цінуємо вклад українського народу у перемогу над нацизмом. Віримо, що нащадки хоробрих воїнів подолають зло та агресію у ХХІ столітті. Разом ми боремося за незалежність та надихаємося подвигами минулого покоління.

Вшануємо пам’ять тих, хто боровся з нацизмом і переміг його.

Бажаємо, щоб у світі не було війни, а навколо всіх панував мир та злагода!

Символом пам’яті про Другу світову війну з 2014 року в Україні, як і в Європі, є мак пам’яті. Вдягаючи мак, ми згадуємо про жертв Другої Світової війни й вшановуємо загиблих у сучасній російсько-українській війні. Пам'ятаймо!

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше