Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Міський голова Голопристанської МТГ ОЛЕКСАНДР БАБИЧ вже цілий РІК в полоні!

Голопристанська міська ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ інформує
28.03.2023

🔵Життестверджуючий патріот своєї країни, міський голова Голопристанської МТГ Херсонської області ОЛЕКСАНДР БАБИЧ вже цілий РІК в полоні!🟡

Не кожен може витримати тортури, моральні утиски, схиляння до співпраці, приниження та нелюдські умови утримання в російському СІЗО, особливо якщо ти справжній патріот своєї роботи та країни. 

 

Так, росія та окупанти знищують все, як та ненажерлива саранча, а хто був незламний, так все робили для того, щоб зломити морально і знівечити фізично.

І першими у списку стали міські голови, старости, працівники місцевих адміністрацій та інші мешканці з проукраїнською позицією. Певна кількість таких затриманих поверталась додому після кількох днів, тижнів або навіть місяців проведених на підвалі чи в катівнях. 

Але багатьох заручників так і не звільнили, і їхня доля наразі невідома, їх можуть утримувати в СІЗО на території рф або окупованого Криму.

 

Так і про Олександра БАБИЧА є інформація про те, що він перебуває у приміщенні слідчого ізолятору в Сімферополі, де розмістили сотні викрадених на Херсонщині громадських діячів, блогерів, активістів, чиновників, депутатів, учасників та ветеранів АТО/ООС (російсько-української війни), але в самому СІЗО відмовляються це визнавати.

 

Після початку повномасштабного російського вторгнення протягом місяця очільник громади Олександр БАБИЧ продовжував виконувати свої обов’язки й піклуватися про місто та села громади. 

Він організував патрулювання Голої Пристані, зокрема, щоб запобігти мародерству та диверсіям. Відповідав на звернення містян, які просили допомоги, організовував до магазинів постачання продуктів, які вже закінчувалися.

Коли по місту вже їздили БТРи з обліпленими російськими снайперами, він щодня сміливо йшов на роботу, підтримував морально людей, записував відео звернення у фейсбуці, аби розповісти мешканцям про ситуацію у місті.

Неодноразово біля міськради та на набережній Голої Пристані організовував мирні проукраїнські мітинги, бо був впевнений, що ось-ось і засяє 🇺🇦ПЕРЕМОГА, і всі мешканці громади у вишиванках з короваєм на українському рушнику, з найбільшим прапором України серед малих міст, будуть зустрічати наші визвольні ЗСУ.🇺🇦

 

Але таке очікуване українцями рік тому не сталося, і 28 березня ОЛЕКСАНДРА БАБИЧА цинічно викрали з його дому, в білому мікроавтобусі із затонованими вікнами, його спочатку привезли до мерії, і якийсь час він пробув під конвоєм у своєму робочому кабінеті, а потім на цьому ж авто Бабича вивезли з міськради в напрямку Скадовська.

Відтоді ні родина, ні його колеги та знайомі не мали змоги з ним поспілкуватись та побачитись.

 

Наприкінці червня минулого року деякі медіа та Асоціація міст України повідомляли, що Олександра нібито звільнили з полону. 

Згодом з’ясувалося, що сталася помилка.

 

Дружина Ольга Бабич з дітьми навіть точно не знають, де саме ув’язнений глава їхньої родини. Жодної перевіреної інформації, лише маленькі крихти, що доводиться збирати самотужки.

В інтерв'ю Центру прав людини "ZMINA" дружина очільника Голопристанської МТГ розповіла, що надсилала звернення до Уповноваженого Верховної ради з прав людини. У зверненні вона повідомляла про обставини викрадення чоловіка, надала розповіді свідків, які стверджували, що він перебуває в СІЗО Сімферополя, запитувала, чи займається Координаційний штаб цивільними. Також зверталася до Уповноваженого з проханням посприяти у встановленні місця перебування її чоловіка, щоб налагодити з ним зв’язок та за можливості посприяти його звільненню.

 

У відповіді йшлося про те, що Олександра Бабича внесли до обліку осіб, захоплених як заручники внаслідок збройної агресії проти України. А також що за фактом викрадення людини УСБУ в Херсонській області відкрито кримінальне провадження.

💬“Всі процедурні кроки з обліку обставин незаконного затримання й утримання Бабича О.В., які необхідно зробити з метою звільнення з полону, виконано. Відтепер звільнення його з полону держави-агресора залежить виключно від результатів проведення перемовин з представниками держави-агресора і досягнення відповідних домовленостей”, – йдеться у відповіді Омбудсмана.

Але головна проблема полягає в тому, що російська сторона відмовляється визнавати сам факт утримання Олександра Бабича.

 

За цей довгий час полону колеги та виконавчий комітет Голопристанської міської ради для звільнення Олександра Володимировича вчинили всіх можливих дій: зверталися до влади, неурядових організацій, зустрічалися з дипломатами, але, на жаль, допомоги у звільненні з полону не видно ніякої.

 

🟠Звертаємось до міжнародних та волонтерських організацій, громадських спілок, окремих активістів: ДОПОМОЖІТЬ знайти нашого міського голову Голопристанської МТГ БАБИЧА Олександра Володимировича‼️

Адже ціною своєї свободи Олександр Володимирович показав приклад справжнього патріотизму, істинної любові до рідної країни та міста, і щирої віри в ПЕРЕМОГУ!!!🇺🇦

 

‼️ПРОСИМО МАКСИМАЛЬНИЙ РЕПОСТ‼️

🇺🇦СЛАВА УКРАЇНІ! 

ГЕРОЯМ СЛАВА!🇺🇦

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше