Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

День проголошення декларацій про державний суверенітет України

Привітання
16.07.2024

Сьогодні 34 річниця  Дня проголошення декларацій про державний суверенітет України!

16 липня 1990 року – 34 роки тому було прийнято Декларацію про державний суверенітет України. День прийняття документу, який зафіксував стратегічні орієнтири нашої держави, де є місце демократичним реформам, забезпеченню прав та свобод громадян та вільному вибору політичного майбутнього. Це стало першим кроком до відновлення історичної справедливості та незалежності нашої держави. Боротьба за реалізацію положень Декларації про державний суверенітет України привела до прийняття «Акту проголошення незалежності України» 24 серпня 1991 року.

Саме в цьому визначальному документі було заявлено про формування сучасної політичної нації європейського зразка в незалежній Україні. Вже сьогодні ми впевнено демонструємо наш вибір. Вибір розвитку держави, де пріоритетом є загальнолюдські цінності та дотримуються фундаментальні принципи права.

Сьогодні ми великою ціною виборюємо свободу, незалежність та щасливе майбутнє для України.

Цінуймо та бережімо в пам’яті цей день з історичною силою, коли українці зробили ще один крок до свого самовизначення, самоусвідомлення та вільної незалежної України. Нехай цей день наблизить нашу перемогу над ворогом та розквіт нашої держави.

Слава Україні! Героям Слава!

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше