Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Щороку 16 лютого в Україні на державному рівні відзначатимуть нове державне свято – День єднання

Події
16.02.2022

Відповідний Указ № 53/2022 опублікований на сайті глави держави. Цього дня закликають підіймати національні прапори та прикріплювати до одягу синьо-жовті стрічки. Тож сьогодні зранку і у Голій Пристані відзначили День єднання.

Від міської ради до флагштоку з українським стягом, що височіє на набережній, пройшла святкова хода, у якій за приблизними розрахунками взяли участь понад пів тисячі голопристанців, які несли із собою державну символіку. Алея, якою рухалася колона, прикрашена жовто-блакитними стрічками, пов’язаними на гілках дерев. Громада вшанувала пам’ять Героїв Небесної Сотні, а також загиблих бійців на території АТО/ООС, поклавши квіти до меморіальних знаків. На площі набережної, після звернення голови громади Олександра Бабича, яке ви можете послухати ЗА ЦИМ ЛІНКОМ, учасники розгорнули велике синьо-жовте полотно – прапор України довжиною 70 метрів, а педагоги школи мистецтв співали Державний Гімн.

До Дня єднання в Україні здійснюють низку заходів як у столиці, так і в регіонах країни. Триватимуть вони щонайменше два тижні. Про це під час брифінгу «Щодо ролі ЗМІ в інформаційній протидії РФ» повідомив Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

У межах цього Дня відбуватимуться заходи, серед яких і онлайн-брифінги: ми побачимо різних очільників і державних діячів, можновладців, лідерів суспільних думок, волонтерів та інших, які будуть говорити та відповідати на запитання на тему, зокрема наративів, які допомагають об’єднувати нашу країну; у закладах освіти будуть проведені уроки, присвячені єднанню (16 лютого за сприяння МОН та Інституту Національної пам’яті України); покази фільмів українського виробництва, зокрема патріотичних фільмів у кінотеатрах по всій країні та на телеканалах (за підтримки Держкіно); крім брифінгів офіційних осіб, у постійному режимі відбуватимуться брифінги Збройних Сил України з інформацію щодо наших кордонів і ситуації навколо України загалом.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше