Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Підписано указ президента, який постановляє відзначати День Європи в Україні щороку 9 травня

Події
08.05.2023

Президент України Володимир Зеленський підписав відповідний указ, який постановляє відзначати День Європи в Україні щороку 9 травня спільно з державами Європейського Союзу.

Таке рішення підкреслює європейську ідентичність Українського народу та засвідчує відданість ідеалам та цінностям демократії.

 

Довідково: В європейських країнах відзначають День Європи 9 травня, як річницю підписання Декларації Шумана. Документ був підписаний 1950 року після руйнації світового порядку та мав на меті створення нової форми організації держав у Європі заради побудови сильних держав, встановлення миру та економічних передумов для ефективного розвитку країн. 

Саме цей документ заклав підґрунтя європейської інтеграції, став початком створення Союзу європейських країн, заснованого на спільних цінностях та збереженні миру.

Детальніше за посиланням

 

🇺🇦Джерело: Офіс Президента України, Урядовий офіс координації європейської та євроатлантичної інтеграції

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше