Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

російські окупанти переселили понад 6 тисяч українських дітей у табори для «ідеологічного перевиховання»

Жителям тимчасово окупованих територій
17.02.2023

Мережа з мінімум 43 установ, мета яких – політичне перевиховання, знаходиться у рф і тимчасово окупованому Криму, йдеться у розслідуванні підрозділу факультету охорони здоров'я Єльського університету у рамках проєкту Conflict Observatory.

 

Більшість цих таборів займаються «проросійським перевихованням», а деякі табори проводять навіть військову підготовку дітей.

 

Згода, отримана від батьків на відвідування табору їхньою дитиною, порушувалася. Наприклад, у частині терміну перебування там дітей та порядку їх возз'єднання з сім'єю. У деяких випадках батьки зовсім не давали дозволу на відправлення дитини до табору, але її туди все одно забирали.

 

У таборах перебувають діти з України віком від 4 місяців до 17 років.

 

🇺🇦 Джерело: Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше