Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

ЗВІТ про роботу служби у справах дітей та соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю виконавчого комітету Голопристанської міської ради за 5 місяців 2024 року

Служба у справах дітей та соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю інформує
17.06.2024

На первинному обліку служби у справах дітей та соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю виконавчого комітету міської ради (далі – служби) станом на 31 травня 2024 року перебуває 75 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з яких:

  • сироти – 25,
  • позбавлених батьківського піклування– 50,
  • дітей, що знаходяться під опікою – 55,
  • у прийомних сім’ях – 9,
  • у дитячих будинках сімейного типу – 7,
  • у державних закладах – 2,
  • влаштована в сім’ю родичів – 1.

З 75 дітей які перебувають на обліку, 28 дітей перебувають на території України, 20 – за кордоном, 27 дітей перебуває на ТОТ (з них офіційно у розшуку – 9).

Протягом 5 місяців 2024 року було припинено опіку над 8 дітьми у зв’язку з досягненням ними повноліття. Взято на первинний облік 1 дитину, яка залишилася без батьківського піклування; надано статус дитини, яка позбавлена батьківського піклування 1 дитині.

На території Голопристанської громади функціонує 8 прийомних сімей до яких влаштовано 9 дітей нашої громади та 8 дітей з інших громад Херсонської області та діє 5 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховуються 1 наша дитина 23 дитини з інших громад.

Протягом 2024 року було припинено функціонування 1 прийомної родини.

Протягом звітного періоду було припинено перебування 3 дітей у дитячому будинку сімейного типу та 1 дитини у прийомній сімї у зв’язку з повноліттям.

Проведено 2 засідання комісії з питань захисту прав дитини. За результатами розгляду прийняті відповідні рішення в інтересах дітей.

На постійній основі проводиться робота щодо відновлення та повторного формування особових справ дітей, які перебувають на обліку служби. Ведеться активна робота по оформленню закордонних паспортів за рахунок держави статусним дітям, які перебувають за кордоном.

Проведено моніторинг стану утримання 20 дітей, які тимчасово переміщені (евакуйовані) за межі України.

Надана допомога 1 опікунській родині з 3 дітьми, щодо їх виїзду з окупованої території на підконтрольну територію України.

Ініційоване поновлення виконання Постанови КМУ від 25.08.2005 р. за №823 «Про затвердження Порядку надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, після досягнення 18-річного віку».

Протягом звітного періоду надано 110 консультацій жителям громади.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше