Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Енергоатом виготовлятиме унікальне обладнання для власних потреб та європейських АЕС.

Голопристанська міська ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ інформує
25.09.2024

Попри повномасштабну агресію рф Україна позбулася залежності від росії в ядерній галузі. Так, Компанія Енергоатом зруйнувала монополію рф та вже не залежить від російських технологій та ядерного палива з росії.

Крім того, на одному відокремлених підрозділів Енергоатома запускаються в роботу виробничі лінії з виготовлення унікальних компонентів для ремонтів українських АЕС. Йдеться про специфічні запчастини, необхідні для роботи вітчизняних енергоблоків.

Раніше таке обладнання постачалось лише з рф, яка була монополістом у цьому сегменті ринку.

Зазначене обладнання підходить для реакторів ВВЕР-440, які експлуатує не лише Україна, а й низка європейських країн. Таким чином, Енергоатом може стати постачальником унікального обладнання для європейських АЕС.

Детальніше у відео – https://www.youtube.com/watch?v=hNwClGlhDtA

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше