Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Як працює функція авіарежиму в телефоні? Коли вона може бути корисною?

До відома громадян
09.01.2023

🟠Держспецзв’язку дає відповіді на найпоширеніші запитання українців щодо протидії загрозам у кіберпросторі, безпечного користування телефонами, інтернетом та інші.

 

✈️ Авіарежим (або ж режим польоту, режим “Без зв’язку”, автономний режим) – функція у смартфонах, яка при активації блокує безпровідний зв’язок: стільниковий, інтернет-з’єднання по Wi-Fi чи Bluetooth. А отже, при увімкненому “режимі польоту” немає можливості телефонувати та відповідати на дзвінки, отримувати та надсилати sms-повідомлення, користуватися мобільним інтернетом. 

 

Водночас телефон продовжує працювати. І є змога переглядати файли, дивитися завантажені раніше фільми і слухати музику, грати в ігри, які не потребують з’єднання з інтернетом, читати книжку чи робити фото тощо.

 

Слід звернути увагу, що вже після активації авіарежиму Wi-Fi та Bluetooth можна увімкнути знову вручну, і цей зв’язок працюватиме. Також “режим польоту” не деактивує увімкненої геолокації та NFC.

 

Зазвичай авіарежим використовують під час перельотів задля безпеки – звідси відповідний значок у вигляді літака і назва. Проте режим може стати у пригоді й у інших ситуаціях:

 

🔷 Для економії заряду батареї пристрою.

🔷 Для прискорення заряджання смартфону.

🔷 Коли ви не хочете, щоб вас турбували.

🔷 Для блокування дзвінків та інтернету, якщо смартфоном бавиться дитина.

 

⚠️ Зауважимо, що режим “Без зв’язку” суттєво відрізняється від режиму “Не турбувати”. Останній блокує лише звукові сигнали дзвінків і повідомлень.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше