Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Розпочала роботу «Платформа забезпечення гендерного мейнстрімінгу та інклюзії у відновленні»

Події
20.09.2023

Платформа діятиме як дорадчий орган при Комісії з питань координації взаємодії органів виконавчої влади щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

Мета – забезпечити скоординовану співпрацю міністерств, інших ЦОВВ, громадянського суспільства, представників бізнесу та міжнародних організацій для включення принципу гендерної рівності й інклюзії в процес відновлення України.

Координаторкою Платформи є Голова Комісії – Віцепрем'єрка Ольга Стефанішина; заступницею кординаторки – Урядова уповноважена з ґендерної політики.

«Ми повинні вже сьогодні планувати і координувати наше майбутнє. Рівне, інклюзивне відновлення нашої країни без будь-яких упереджень та з можливостями для кожного й кожної реалізувати свій потенціал є ключовим елементом цього процесу», – зазначила під час презентації Платформи Ольга Стефанішина.

Урядовиця зауважила, що для України питання забезпечення рівності та інклюзії не є чимось новим, Україна вже має значні успіхи на цьому шляху, однак в умовах повномасштабної війни росії з'являються нові безпрецедентні виклики.

Ольга Стефанішина підкреслила важливість розвитку людського капіталу для відновлення інфраструктури і економіки: «Платформа забезпечення гендерного мейнстримінгу та інклюзії у відновленні» повинна стати одним з ключових інструментів досягнення цієї мети.

Детальніше на Урядовому порталі

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше