Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Україна рухається у сфері гендерної рівності на рівні з ЄС

До відома громадян
23.11.2023

Про це заявила Ольга Стефанішина під час спеціальної панелі «Жіноче лідерство: політичні, економічні та соціальні виклики й перспективи у процесі вступу України до ЄС» на 7-ому Український Жіночий Конгрес. Участь в обговоренні також взяла Посол ЄС в Україні Катаріна Матернова.

«Блок питань щодо гендерної рівності не підсвічувався як проблемний, по якому немає впевненості щодо України, у рекомендаціях Єврокомісії. Це визнання того, що ми рухаємося на рівні з країнами ЄС, Україна не відстає від загального демократичного розвитку держав. Хоча деякі інші країни мають його в переліку основоположних трансформацій, які мають бути здійснені», – зазначила Ольга Стефанішина.

Урядовиця зауважила, що протягом багатьох років держава встановлювала високу планку щодо реалізації політики гендерної рівності та підкреслила, що ратифікація Стамбульської Конвенції, до прикладу, стала кроком назустріч європейським цінностям.

Вона також зауважила, що нині, коли йдеться про відновлення, зелену трансформацію, розвиток євроінтеграційного потенціалу, формування програми Україна-НАТО, гендерна політика та інклюзивність є наскрізними пріоритетами на всіх рівнях держави.

Говорячи про пріоритети урядовиця зауважила, що важливим є ухвалення закону, який вводить в законодавчу площину поняття сексуального насильства пов'язаного з війною, а також відповідальність за цей злочин.

Окремо вона наголосила на важливості формування системи проміжних репарацій, і закладання необхідного фундаменту для незворотності відповідальність рф.

Детальніше на Урядовому порталі

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше