Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

У роковини пам'яті жертв Голокосту над світом нависла нова загроза – рашизм

На злобу дня
27.01.2024

27 січня 1945 року війська 1-го Українського фронту звільнили один з найбільших нацистських таборів смерті – Аушвіц-Біркенау. До цієї дати приурочений Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту.

Близько чверті жертв Голокосту під час Другої світової війни походили з території України. Разом з усім світом ми вшановуємо пам’ять про геноцид євреїв нацистським режимом.

Голокост засвідчує, до яких трагедій здатна довести людиноненависницька ідеологія та пропаганда. На жаль, цей урок досі не засвоєний людством.

російське керівництво та державні медіа дозволяють собі антисемітські випади, водночас звинувачуючи в «нацизмі» всіх навколо, включно із самими евреями.

У 2023 році антисемітська пропаганда кремля мала трагічні наслідки – спроби організації єврейських погромів в республіках Північного Кавказу.

У своїх спробах знищити Україну росія не зупиняється навіть перед атаками на меморіальні місця Голокосту в Бабиному Яру в Києві та Дробицькому Яру в Харкові.

Джерело: Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки spravdi.gov.ua

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше