Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Телеміст Україна-Естонія: Голопристанська громада налагоджує дружні зв’язки з естонським містом Йигева

Голопристанська міська ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ інформує
21.06.2024

20 червня відбувся телеміст між представниками Голопристанської міської територіальної громади (Херсонська область) та муніципалітету міста Йигева (Естонія).

До зустрічі долучилися зі сторони Йигева: мер міста Йигева Таві Аас, заступники мера, керівники муніципальних підприємств, відділів та закладів Йигева, зі сторони Голопристанської МТГ (МВА): начальник військової адміністрації, заступники міського голови, керівники структурних підрозділів виконавчого комітету Голопристанської міської ради.

Зустріч-знайомство з естонською делегацією здійснилась на початку цього місяця на фестивалі «Кайшядорис – культурна столиця Литви 2024», тоді і виникла спільна пропозиція продовжити спілкування, аби це знайомство виросло в дружній тандем партнерських стосунків, які можуть допомогти Голопристанській громаді в повоєнному розвитку, обмінюючись інформацією та надбаннями, щоб в подальшому мати можливість співпрацювати як два міста – муніципалітета-побратима.

На початку онлайн-зустрічі присутні радо привітали один одного, представившись та познайомившись, естонським друзям було презентовано в слайдах насичене життя та розвиток Голопристанської громади в аграрній, підприємницькій, соціальній, освітній, культурній, економічній та туристичній сферах, що було до повномасштабного вторгнення та окупації російськими військами.

Естонська сторона була вражена підготовленою презентацією та надихнулась підготувати на наступну онлайн-зустріч презентацію свого міста й муніципалітета, а також зацікавилась питаннями – в яких напрямках можливо подальше співробітництво. Нові естонські друзі висловили слова співчуття, згадавши відеопрезентацію з міста Кайшядорис, контрастом того, яким було місто Гола Пристань до війни, і якого знищення зазнало місто внаслідок обстрілів окупаційними військами та після затоплення.
Домовилися провести другу зустріч в такому ж форматі та продовжити знайомство з роботою муніципалітетів.

Дуже раді що навіть в такій складній життєвій ситуації в такий час ми маємо можливість розвивати дружні стосунки між країнами та містами, що дійсно схожі по своїй структурі, населенню та інфраструктурі.

Дякуємо естонському народу за підтримку та розуміння в ці складні часи. Це дуже важливо та цінно для нас! Адже у важкий час пізнаються справжні друзі! Ми віримо в нашу Перемогу і в те, що зможемо запросити гостей до нашої громади, щоб особисто зустрітись в мирний час!

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше