ПРОФІЛАКТИКА ХОЛЕРИ – роз’яснення МОЗ
Попри те, що у постраждалих від підтоплення і прилеглих до них районах здійснюється посилений епідеміологічний нагляд, залишається ризик спалаху кишкових захворювань, в тому числі холери.
Аби вберегтися від таких захворювань, важливим є дотримання належних санітарних умов, пояснюють у Міністерстві охорони здоров’я.
Щоб уникнути захворювання, населення має дотримуватися таких рекомендацій:
- у жодному разі не пити та не використовувати сиру воду;
- мити руки, фрукти й овочі водою, в якості якої впевнені;
- за можливості уникати контакту з брудною водою;
- термічно обробляти м’ясо та рибу. Не збирати мертву рибу (або ту, що вмирає) та не вживати її.
ВАЖЛИВО. МОЗ закликає не поширювати неперевірені повідомлення про спалах епідемії холери й оперувати інформацією виключно з офіційних джерел.