Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Сьогодні вшановуємо пам’ять молодих Героїв – Прокудін

Події
29.01.2024

На своїй сторінці в Фейсбук начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін з нагоди дня пам'яті героїв Крут написав:

«Більше сторіччя тому вони зробили майже неможливе. Кілька сотень студентів-добровольців уповільнили наступ багатотисячної більшовицької армії на Київ. Цей день увійшов в історію як бій під Крутами. 

Сьогодні ми вшановуємо пам’ять молодих Героїв, які у нерівному бою 29 січня 1918 року мужньо протистояли ворогу.

Знаючи, що мають мало шансів на перемогу, українські воїни стали на захист Батьківщини та затримали просування більшовиків. Це дало змогу укласти Брест-Литовський мир, що було міжнародним визнанням української незалежності. 

Крути стали легендою, символом жертовності та героїзму в боротьбі за свободу. 

Сьогодні ми гідно продовжуємо тримати оборону. Молодь, не маючи бойового досвіду, взяла до рук зброю, щоб захистити майбутнє нашої держави та вибороти перемогу України.

Цінуємо подвиг кожного! Вшановуємо пам’ять Героїв, загиблих за незалежність України!»

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше