Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Дотримуйтесь інформаційної гігієни у чатах

Правила кібербезпеки
26.12.2022

☝️ Інформаційна гігієна у домашніх чатах: чим безпечно ділитись із сусідами. Спільна довідка Центру стратегічних комунікацій та Viber.

📌Через напруженість щодо безпеки спілкування під час війни Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки у співпраці з командою Rakuten Viber склали список корисних порад (https://dovidka.info/zvyazok-ta-poshuk-informatsiyi-v-nadzvychajnyh-sytuatsiyah/#chats):

 

🔹 Зважено ставтесь до нових учасників чату. Не звинувачуйте їх у співпраці з ворогом за найменшої підозри.

 

🔹 Не поширюйте дані про військові об'єкти та критичну інфраструктуру. Справедливу підозру викликають користувачі, що намагаються зібрати інформацію про інфраструктурні чи військові об'єкти.

 

🔹 Не діліться у чатах інформацією про місця влучень ворожих ракет і дронів.

 

🔹 Вимагайте від адміністратора чату видаляти повідомлення, що мають цінність для ворога. Йдеться про фото або відео із впізнаваними елементами місцевості, серійними номерами ворожих боєприпасів, номерні знаки техніки тощо.

 

🔹 Не поширюйте інформацію про визволення населених пунктів з-під окупації, що не підтверджена офіційними джерелами.

 

🔹 Не дозволяйте спровокувати вас на емоції, ворожнечу та «зраду».

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше