Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Боротьба за права кримських татар триває

Сьогодення
18.05.2024

Рівно 80 років тому Сталін почав депортацію кримськотатарського народу. Центр стратегічних комунікацій пояснює.

18 травня в Україні щорічно вшановують пам’ять жертв геноциду кримськотатарського народу.

80 років тому сталінський режим виселив усіх кримських татар з рідного Криму. Близько 200 тисяч людей у товарних вагонах вивезли у віддалені райони СРСР. Багато з них не пережили депортації.

Україна вшановує пам’ять жертв депортації 1944 року і вважає її актом геноциду кримськотатарського народу.

москва не покаялася за сталінські злочини і тепер фактично повторює їх. 10 років у тимчасово окупованому Криму триває «тиха» депортація (витіснення) корінного народу, відбуваються жорстокі переслідування за політичну позицію та релігійні переконання.

росія намагається показати, що в Криму немає кримських татар, забороняючи проводити жалобні заходи на 18 травня та проявляти іншу публічну активність.

Ми обов’язково повернемо Крим і визволимо всіх незаконно ув’язнених бранців. Нині ж, щоб підтримати кримських татар, можна долучитися до акцій зі вшанування, або написати листа політв’язню.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше