Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Верховна Рада України звернулась до урядів та парламентів іноземних держав, міжнародних організацій, парламентських асамблей у зв’язку з 80-ми роковинами геноциду кримськотатарського народу 1944 року

Спротив триває
11.05.2024

Верховна Рада України 8 травня прийняла Постанову про Звернення Верховної Ради України до урядів та парламентів іноземних держав, міжнародних організацій, парламентських асамблей у зв’язку з 80-ми роковинами геноциду кримськотатарського народу 1944 року.

Цією Постановою Верховна Рада України звертається до урядів та парламентів іноземних держав, міжнародних організацій та парламентських асамблей щодо:

  • Визнання ними депортації з Криму кримських татар у 1944 році актом геноциду кримськотатарського народу, 
  • Сприяння відновленню державного суверенітету України над тимчасово окупованими російською федерацією територіями, 
  • Підтримки створення Спеціального міжнародного трибуналу щодо злочину агресії російської федерації проти України, 
  • Активної участі у реалізації Формули миру Президента України.

Окрім цього, ця Постанова закликає іноземні держави та міжнародні організації активно долучатися до заходів у рамках Міжнародної Кримської платформи на урядовому та парламентському рівнях.

Джерело: Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше