Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Спротив триває: Крим та всі тимчасово окуповані території – це Україна

Спротив триває
08.07.2024

Щоденно наші співгромадяни на тимчасово окупованих територіях продовжують чинити невтомний опір російським окупантам, демонструючи свою підтримку України та віру у неминучу деокупацію. 

Представництво Президента України в АР Крим продовжує інформувати про суспільні настрої серед жителів окупованого Криму в постійній рубриці #рух_спротиву

  • Окупанти в Криму скаржаться, що місцеві жителі в окупованому Армянську заливають машини з російською символікою та символами “Z” червоною фарбою в знак засудження.
  • Активісти руху “Жовта Стрічка” продовжують чинити спротив окупантам в Криму, знищують примірники пропагандистських матеріалів та поширюють патріотичну символіку в окупованих містах на півострові, зокрема у Сімферополі, Севастополі, Бахчисараї, Ялті та Євпаторії. Також у рамках флешмобу “Це – Україна”, активісти руху “Жовта Стрічка” підняли український прапор на скельному масиві Дженакай-Кир в Сімферополі, відомому також як Петрівські скелі.
  • Активісти “Кримських бойових чайок” продовжують викривати особисті дані колаборантів та російських військових злочинців в окупованому Криму.
  • Рух спротиву “Зла Мавка” продовжує вести свої щоденники, а також поширювати щотижневик, де розкриваються злочини окупантів.
  • Активісти руху спротиву “АТЕШ” виявили підпільну станцію обслуговування техніки окупантів у Севастополі, місце розміщення великої кількості озброєнь, військової техніки, системи С-400 та станції радіолокації на мисі Фіолент, а також зафіксували розташування системи С-300/400 на горі Мурун-Кир (Лашківська Гора), на сході від Сімферополя. Всі дані активісти передали відповідним українським службам.

Про посилення спротиву свідчать і нові незаконні адміністративні провадження в окупаційних судах Криму за статтею про так звану “дискредитацію зс рф”. Станом на 4 липня 2024 року зафіксовано 847 випадків надходження матеріалів складених за ст. 20.3.3 КпАП рф до т.зв. “судів” на території тимчасово окупованого Криму та інших компетентних органів. З них у 755 випадках було винесено постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу або приєднано до іншої справи за іншою статтею та винесено сукупне рішення. У 10 випадках розгляд матеріалів продовжується. За ознакою статі 309 (41%) постанов винесено щодо жінок, та 446 (59%) – щодо чоловіків. Загалом сукупний розмір застосованих штрафів вже складає щонайменше 23,7 млн російських рублів.

Дякуємо кожному та кожній за виявлену сміливість та чітку громадянську позицію. Крим та всі тимчасово окуповані території – це Україна, і ми боремося разом, щоб якнайшвидше повернути їх під контроль України, а нашим громадянам з тимчасово окупованих територій – відчуття безпеки.

Слава Україні!

Джерело: Представництво Президента України в АР Крим

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше