Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Влада в Україні залишається легітимною та чинною

До відома громадян
20.05.2024

Після 20 травня влада в Україні залишається легітимною та чинною. Пояснює Центр стратегічних комунікацій. 

20 травня спливає 5-річний термін перебування на посаді президента України Володимира Зеленського. 

Влада України залишається законною та легітимною. Вона здійснюватиме повноваження до скасування воєнного стану і проведення нових виборів, як того вимагає закон.

Вибори під час дії воєнного стану заборонені законом і технічно неможливі. Відсутня можливість забезпечити явку та гарантувати безпеку процесу волевиявлення.

В Україні існує політичний і суспільний консенсус щодо відкладення виборів до завершення воєнного стану. На це вказує соціологія, а також заяви лідерів опозиційних сил.

російська пропаганда намагається використати будь-які приводи, зокрема і питанням легітимності української влади, для дестабілізації України.

Нелегітимний президент – не в Україні, а в росії. Т.зв. «вибори путіна» не відповідають стандартам волевиявлення, про що відкрито заявили низка урядів та міжнародних організацій.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше