Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Пішов у інші світи Почесний громадянин міста Гола Пристань ЛИМАР Анатолій Остапович

Особистості
21.01.2022

20 січня 2022 року пішов у інші світи Почесний громадянин міста Гола Пристань, Заслужений діяч науки і техніки України Лимар Анатолій Остапович.

Біль та скорбота переповнює серця, адже це велика втрата для всієї країни.

Анатолій Остапович народився 30 березня 1933 року в м. Херсоні. У 1952 р. вступив на навчання до Херсонського сільськогосподарського інституту ім. О.Д. Цюрупи. Після закінчення інституту у 1957 р. почав працювати у радгоспі «Городній велетень» Бєлозерського району Херсонської області. З 1964 р. – заступник начальника Херсонського облуправління меліорації та водного господарства, у 1969–1977 рр. – начальник обласного управління сільського господарства. З 1978 по 1988 рр. – директор Миколаївської обласної державної дослідної станції. У 1991–2005 рр. – директор Херсонської селекційної дослідної станції баштанництва (з 2001 р. – Інститут південного овочівництва і баштанництва). У 1992 р. захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора сільськогосподарських наук. З 2005 р. працював завідувачем відділу промислових технологій вирощування овочевих і баштанних культур, згодом завідувачем відділу науково-технічного прогресу у галузі АПК Херсонського облагропрому. З 2006 р. – професор кафедри рослинництва, генетики, селекції та насінництва Херсонського державного аграрного університету.

У його здобутку понад 200 праць, у тому числі монографії, навчальні посібники, довідники з питань рослинництва і землеробства. Монографія «Екологічні основи систем зрошувального землеробства» відзначена премією УААН (1990). Вивів особисто та у співавторстві 22 сорти баштанних культур.

Нагороджений:

  • Трьома орденами Червоного Прапора, орденом Жовтневої революції, орденом «За заслуги» ІІІ та ІІ ступенів.
  • Почесною грамотою Кабінету Міністрів України.
  • За багаторічну сумлінну працю Указом Президента України присвоєно Почесне звання « Заслужений діяч науки і техніки України».
  • Трудовою відзнакою Міністерства аграрної політики України «Знак Пошани».
  • Почесним знаком Міністерства освіти і науки України «За наукові досягнення».
  • Почесною грамотою Херсонської обласної ради.
  • Почесною грамотою Державного комітету України з водного господарства та іншими нагородами і відзнаками.

Життєвий шлях Анатолія Остаповича – це зразок людської гідності, добро порядності, великого патріотизму до своєї країни та незгасаючої відданості своїй справі.

Громада міста Гола Пристань глибоко сумує та висловлює глибоке співчуття рідним та близьким.

Він назавжди залишишся в наших серцях! Вічна пам’ять!

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше