Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Малолітні діти в «заручниках»!

Служба у справах дітей та соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю інформує
25.01.2022

В одному із сіл Голопристанської міської територіальної громади проживає багатодітна родина матері Н., яка народила семеро дітей. Трьох старших хлопчиків тривалий час виховує та утримує батько. Четверо дівчат проживають із матір’ю та її співмешканцем. Через зловживання спиртними напоями, невиконання в повному обсязі батьківських обов’язків матір’ю, ця родина перебуває на обліку служби у справах дітей та соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю виконавчого комітету міської ради як така, що опинилася у складних життєвих обставинах.

Родина на постійному контролі старостинського округу, служб та ювенальної превенції. На утримання дітей мати отримує державні соціальні виплати. Отримавши їх, забуває про дітей, витрачає на задоволення власних потреб.

У січні 2022 року, під час спільної чергової перевірки вищезазначеної родини, представниками старостинського округу, служб та ювенальної превенції були виявлені значні недоліки щодо утримання та виховання малолітніх дітей, відсутність запасів продуктів харчування, одягу. Громадянці Н. був встановлений термін для виправлення ситуації в родині. За неналежне виконання матір’ю своїх батьківських обов’язків представником ювенальної превенції на неї було складено адміністративний протокол.

Багатодітна мати в черговий раз, отримавши державні соціальні виплати, спільно із співмешканцем та чотирма малолітніми дітьми – віком 5, 3, 1 рік та 10 місяців – на автомобілі стали переховуватися від представників служб. Зловживали спиртними напоями у своїх друзів, кумів, наражаючи на небезпеку малолітніх дітей.

Завдяки злагодженій роботі служби у справах дітей та соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю виконавчого комітету міської ради, комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» міської ради, ювенальної превенції сектору превенції відділення поліції № 1 Скадовського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Херсонській області, Скадовського районного відділу № 2 філії Державної установи «Центр пробації» в Херсонській області, Новозбур’ївського старостинського округу, горе-батьків із дітками, які дійсно перебували у заручниках, було затримано.

Під час огляду малолітніх дітей педіатром встановлено, що вони хворіють на педикульоз та гострі респіраторні вірусні інфекції, проте матір їх навіть не намагалась лікувати. Дівчата були голодними, напівроздягненими, занедбаними, брудними.

На черговому засіданні комісії з питань захисту прав дитини Голопристанської міської ради буде розглядатись питання щодо неналежного виконання батьківських обов’язків громадянки Н.

Ірина ПИСАРЄВА, начальник служби у справах дітей та соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю виконавчого комітету Голопристанської міської ради.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше