Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Знаходьте укриття в кілька кліків у смартфоні. Нова послуга в Дії через послугу в Дії «мапа укриттів»

До відома громадян
03.04.2024

Знаходьте безпечне місце під час повітряних тривог швидко та зручно на інтерактивній мапі укриттів у Дії. А ще переглядайте адресу, вид укриття, його рейтинг та фото. Дізнавайтеся інформацію про доступ та скільки людей воно вміщує.  

Найближче укриття зачинене? Про це також зможете повідомити в Мапі укриттів. Відгуки передадуть до органів місцевого самоврядування. 

Щоб знайти найближче укриття в Дії: 

відкрийте Дію – Незламність – Показати найближчі – та надайте доступ до своєї геолокації – Укриття – виберіть потрібне укриття на мапі – прокладіть маршрут  

А ще застосовуйте фільтри, якщо хочете вказати необхідні параметри. Наприклад, шукаєте укриття для людей з інвалідністю. 

Обов’язково завантажте мапу вашої області, щоб у разі небезпеки вона була під рукою. Так зможете шукати укриття навіть без доступу до зв’язку чи інтернету. 

З міркувань безпеки укриття в Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях у застосунку недоступні. Але ви можете дізнатися їх адреси в органів місцевого самоврядування. 

Послугу розроблено Міністерством цифрової трансформації спільно з Міністерством внутрішніх справ та ДСНС, за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» (у частині створення інформаційної системи обліку укриттів), а також швейцарсько-української Програми EGAP Фонду Східна Європа (щодо інтеграції інформаційної системи з Дією).

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше