Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

росіяни нахабно та цинічно мародерять на тимчасово окупованих територіях України

Жителям тимчасово окупованих територій
15.11.2023

Дайджест Центру стратегічних комунікацій: 1150 компаній на тимчасово окупованих територіях України були зареєстровані у російській юрисдикції. 80% цих компаній фігурують у реєстрі юросіб України, тобто існували до початку окупації, а потім були переведені до російської юрисдикції. 

Серед них – агрохолдинги, хлібокомбінати, гірничодобувні компанії, заводи, підприємства харчової промисловості, ринки, мережі аптек, торгові центри та багато інших.

При цьому з тисячі компаній у російському реєстрі лише у 260 вказано власника. Основна причина – спроба рейдерів уникнути санкцій. 

Підприємства на ТОТ, де змінили власників, переорієнтують на роботу на російський ринок, а деякі заводи безпосередньо використовують для потреб зс рф. Зокрема, «Бердянські жниварки», які випускали до війни сільгосптехніку, тепер примусили робити для окупантів протитанкові їжаки.

Джерело: Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше