Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Масниця. Які традиції та особливості кожного дня святкування

Події
15.03.2024

З давніх часів Масниця була важливим святом, що символізувало початок весни. Протягом всього тижня українці влаштовували масові гуляння та ярмарки.

Одразу після тижня святкувань розпочинається великий піст, під час якого віряни дотримуються обмежень в розвагах та їжі. Вважалось, що чим веселіше відсвяткуєш Масницю, тим яскравіше і насиченішим буде весь рік.

Це тиждень, сповнений різноманітними звичаями. Найвідомішим обрядом Масниці є Колодка або Колодій, коли одружені жінки збиралися у когось вдома, готували застілля і приносили поліно чи колодку. Дерево прикрашали стрічками і йшли з ним по домівках неодружених хлопців та дівчат, натякаючи, що вже час знайти собі пару.

Більше про традиції святкування Масниці – в інфографіках від Міністерства культури та інформаційної політики України 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше