Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

На Херсонщині розпочинається реалізація проєкту «Агро Варта»

Сьогодення
06.09.2021

Проєкт «Агро Варта» полягає у створенні електронної платформи для покращення ефективності організації збирання та утилізації використаних пакувальних матеріалів і тари з-під ХЗЗР, дозвіл на реалізацію якої було отримано від Антимонопольного комітету України. 

Як розповів директор Департаменту захисту довкілля та природних ресурсів облдержадміністрації Олександр Ставнійчук, діючими нормативно-правовими актами законодавства України суворо заборонено викидати або безконтрольно накопичувати використану тару з-під ХЗЗР, оскільки вона підлягає обов’язковій передачі спеціалізованим підприємствам для подальшої утилізації:

«В Україні вперше за часів незалежності Європейською Бізнес Асоціацією та компаніями-лідерами у виробництві пестицидів впроваджено можливість подолання проблеми неналежного поводження з використаною тарою з-під хімічних засобів захисту рослин. Проєкт має назву «Агро Варта». Ця електронна платформа дозволяє швидко та зручно здійснити безкоштовне приймання у фермерів використаної тари хімічних речовин. Для цього аграрію достатньо лише здійснити телефонний дзвінок, вказати в заявці дату та місце передачі використаної тари та упродовж короткого проміжку часу отримати підтверджувальні документи та гарантію подальшого безпечного поводження з переданими відходами». 

Окрім того, є й перевага для відповідальних фермерів, які правильно утилізують тари від небезпечних хімзасобів. Їм пропонуватимуть знижки на закупівлю агрохімікатів.

 

За інформацією Херсонської обласної державної адміністрації

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше