Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Діти за кордоном можуть вчитися онлайн: перелік шкіл для вивчення українознавчого компонента

Відділ освіти, молоді та спорту інформує
05.10.2023

Українські школярі, які наразі перебувають за кордоном і вчаться у тамтешніх школах, можуть дистанційно вивчати предмети українознавчого компонента.

Для цього Міністерство освіти і науки видало відповідний наказ. Ним визначені 84 заклади освіти в різних регіонах України, які проводитимуть таке навчання.

Йдеться про суто українські предмети, які в іноземних школах не викладають: українська мова, література, історія України тощо. Це допоможе учням уникнути подвійного навантаження від паралельного навчання. До того ж після повернення додому їм не доведеться наздоганяти освітню програму.

Для вивчення таких предметів учнів тимчасово переведуть у спеціально сформовані класи. Їхнім батькам лише потрібно звернутися за телефонами, вказаними у цьому посиланні

Після повернення на Батьківщину вони знову зможуть продовжити навчання у своїх школах.

Джерело: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше