Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Нагадуємо, завтра Україна переходить на літній час

Актуально
25.03.2023

Щорічно в останню неділю березня о 3:00 стрілка годинника переводиться на одну годину вперед.

У період з останньої неділі березня до останньої неділі жовтня вводиться літній час з метою ефективного використання світлої частини доби, продовження світлового дня.

 

Перехід на зимовий час в останню неділю жовтня та на літній в останню неділю березня закріплений на законодавчому рівні з 1996 року. Завдяки цьому буде збільшено світловий день.

На новий час разом з Україною перейдуть близько 70 країн.

 

⌚Якщо у вас механічний годинник, ви можете зробити це вручну. Краще зробити це напередодні, щоб прокинутися та побачити вже правильний час.

 

💻📳Що стосується електронних пристроїв – мобільних телефонів, планшетів, ноутбуків та комп'ютерів – переважно вони переходять на літній час автоматично. Але не всі гаджети.

 

На даний момент девайси на базі Android та iOS переходять на літній/зимовий час самі. Тільки варто заздалегідь перевірити в налаштуваннях меню "Дата і час" та переконатися, що на смартфоні встановлено автоматичне встановлення часу.

 

👩‍⚕️За словами лікарів, переведення годинників для багатьох людей — це стрес для організму. Насамперед це стосується людей літного віку та із серцево-судинними захворюваннями. 

🔷Щоб цей період пройшов комфортно, варто висипатися, зменшити навантаження, менше нервувати, більше гуляти на свіжому повітрі та вживати корисну їжу, обмеживши вживання кави, алкоголю, гострих, жирних страв та солодощів.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше