Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

ВІДБУДЕТЬСЯ ПЕРЕВІРКА СИСТЕМИ ОПОВІЩЕННЯ НАСЕЛЕННЯ

До відома громадян
10.11.2021

Шановні громадяни!

В ході технічної перевірки територіальної системи централізованого оповіщення 16 листопада 2021 року здійснюватиметься включення електросирен та доведення до населення навчальної інформації у сфері цивільного захисту з використанням радіо та телебачення, а саме:

  • включення електросирен – о 12 год. 05 хв;
  • передача навчальної інформації телерадіоканалами ПАТ НСТУ «Херсонська регіональна дирекція «Скіфія» – з 12 год. 10 хв. до 12 год. 20 хв. (телеканал «UA:ХЕРСОН», радіо «Українське радіо Херсон», «Таврія» (100,6 FM).

Регіональна система централізованого оповіщення призначена для інформування та оповіщення органів влади, формувань цивільного захисту та населення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій.

Необхідно кожному пам’ятати, що повідомлення про загрозу або виникнення небезпечних подій (аварій, катастроф, стихійних лих) здійснюється за допомогою проводового (радіотрансляційні вузли) та ефірного радіомовлення (радіо «Українське радіо Херсон»), телебачення (канали «UA:ХЕРСОН», «UA:Перший» (УТ-1), “Скіфія”) та інших засобів масової інформації.

Перед терміновою інформацією передається сигнал цивільного захисту “УВАГА ВСІМ” – попереджувальний голосовий або звуковий сигнал про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій, який розповсюджується за допомогою уривчастого звучання електросирен (3-5 хвилин), частих гудків підприємств, ударів у дзвони культових споруд, інші металеві предмети, трансляцією в мережах радіомовлення і телебачення спеціальної фонограми.

У повідомленні надається інформація про характер та місце виникнення надзвичайної ситуації, зону можливого ураження, порядок дій населення, види захисту тощо.

Тривалість доведення повідомлень становить не менше 5 хвилин та за необхідності повторюються через 10-15 хвилин.

При отриманні інформації про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій зберігайте спокій, не допускайте паніки. Вимкніть домашні електричні та нагрівальні прилади, газові плити, приготуйте документи, речі першої необхідності, сповістіть сусідів про одержану інформацію. Допоможіть хворим та людям похилого віку. Будьте готові до евакуації в безпечні місця.

Тримайте включеними пристрої радіомовлення і телебачення, Інтернет та надалі дійте відповідно до вказівок місцевих органів цивільного захисту.

Іван МОШЕНСЬКИЙ, начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення і територій та мобілізаційної роботи виконавчого комітету міської ради.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше