Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Роз'яснення щодо проведення фізичної ідентифікації особи органами пенсійного фонду україни

Актуально
21.12.2023

На сьогодні, згідно з чинним законодавством, ідентифікації в органах Пенсійного фонду підлягають отримувачі пенсії через банківські установи за умови, якщо протягом 1 року вони не отримували кошти або кошти отримувались на підставі доручення. 

Відповідно до вимог постанови КМУ від 30.08.1999 №1596 з урахуванням змін банківські установи щомісячно надають органам Пенсійного фонду списки таких осіб. Зазначених в цих списках осіб запрошують до органів Фонду для проведення ідентифікації та надання заяви про подовження виплати пенсії через банківську установу. 

Отже, на сьогодні, іншим категоріям громадян немає необхідності звертатися до органів Пенсійного фонду України з метою проходження ідентифікації. 

У разі прийняття законодавчих змін органи Пенсійного фонду неодмінно проведуть широку інформаційно-роз’яснювальну кампанію.

Джерело: Пенсійний фонд України

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше