Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Як поводитися під час обстрілів стрілецькою зброєю?

Безпека життєдіяльності
30.05.2023

Якщо ви потрапили під обстріл стрілецькою зброєю, тобто з пістолетів, автоматів, гвинтівок, кулеметів, СБУ радить діяти так:

  • Якщо ви вдома, то сховайте у безпечному місці. Наприклад, у ванній кімнаті або ж самій ванні. Якщо це неможливо, краще лягти, вкрившись предметами, що можуть захистити вас від куль та уламків.
  • На відкритому місці впадіть на землю. Закрийте голову руками. Перебувайте біля будь-якого виступу чи заглиблення в землі. Укриттям може стати навіть сміттєва урна.
  • Де б ви не сховались, ваше тіло має бути у безпечному положенні. Згрупуйтесь, ляжте в позу ембріона. Розверніться ногами у бік пострілів: прикрийте голову руками. Коли почнуться постріли, розтулити рот, аби вберегти барабанні перетинки.

Чекайте мінімум 5 хвилин в укритті, доки стрілянина не вщухне.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше