Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Підпал плавнів за умов воєнного стану карається довічним позбавленням волі

Актуально
20.03.2022

Ця інформація буде корисною для браконьєрів, що спалюють плавні, аби добувати щуку під час її нересту. У ст. 113 “Диверсія” ККУ до переліку злочинів, відтепер додали і навмисні підпали, зокрема й сухої рослинності. Чи варта банка щучої ікри довічного позбавлення волі?

З березня внесли зміни до Кримінального кодексу України, які посилюють відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану. У ст. 113 “Диверсія” ККУ до переліку злочинів, вчинених з метою ослаблення держави або інших дій, спрямованих на знищення людей чи завдання шкоди їхньому здоров’ю, відтепер додали і навмисні підпали, зокрема й сухої рослинності.

Під час воєнного стану такі дії, окрім шкоди екосистемі, становлять додаткову небезпеку, відволікають від виконання бойових завдань рятувальників, військових та правоохоронців і знижують обороноздатність країни. Відтепер спалювання сухостою в Україні розцінюються як кримінальний злочин, який передбачає покарання у вигляді ув’язнення строком 15 років або довічним ув’язненням з конфіскацією майна.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше