Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Інструкція щодо написання листів військовополоненим

До відома громадян
17.07.2024

Нагадуємо, що рідні полонених можуть тримати з ними зв’язок через листування. Це передбачено нормами Женевських конвенцій про поводження з військовополоненими.

Україна чітко дотримується норм міжнародного права. Зокрема, забезпечує утримуваним російським військовополоненим листування з їхніми рідними.

Передачу листів в обидві сторони організовує Міжнародний Комітет Червоного Хреста. Наразі йдеться про тих військовополонених, статус яких підтверджений МКЧХ.

Національне інформаційне бюро розробило для родин полонених певні правила написання кореспонденції.

Ознайомитися з ними ви можете в наведеній інфографіці, які зазначені на початку статті.

Листування військовополонених з близькими відбувається за підтримки оператора поштового зв’язку Нова пошта, який безоплатно надає відповідні послуги у межах програми Гуманітарна Нова пошта.

Джерело: Національне інформаційне бюро

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше