Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

ХОВА інформує про стан води в Херсонській області

Сьогодення
14.06.2023

Без нафтопродуктів, але з перевищенням заліза та завислих речовин. Такі результати моніторингу стану води на Херсонщині. 

  • 13 червня екологи взяли проби води з Дніпра в районі Антонівського мосту. Дослідження показало перевищення завислих речовин - у 1,3 раза, заліза загального - у 2,4 раза. Нафтопродуктів не виявлено. Перевищень інших показників - немає.

Розчинений кисень складає 6,10 мг/дм3 при нормі не менше 4,00 мг/дм3.

  • Також взято пробу води з Інгульця в районі Дар’ївки. У цій водоймі у 1,2 раза перевищено рівень завислих речовин, у 2 рази - заліза загального. Решта показників - у межах норми. 

Розчинений кисень складає 4,80 мг/дм3. 

ВАЖЛИВО! Нині значних перевищень вмісту небезпечних речовин в обох річках не виявлено. 

Проведено аналіз стану довкілля у Тягинській та Новоолександрівській громадах. Випадків загибелі тварин та мору риби не встановлено. 

Екологи постійно моніторять стан води, повітря та екосистеми. Щоб за першої потреби вжити заходів для нормалізації ситуації.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше