Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Увага! Важлива інформація про порядок тимчасового поховання померлих/загиблих та захоронення останків тварин в умовах катастрофічного затоплення території

Жителям тимчасово окупованих територій
10.06.2023

З метою організації та здійснення невідкладних заходів із попередження виникнення на території Голопристанської міської ради небезпеки розповсюдження інфекційних хвороб та отруєнь внаслідок підриву та руйнування дамби Каховської ГЕС відповідно до наказу начальника Голопристанської МВА від 10.06.2023 року №14 в умовах катастрофічного затоплення території населених пунктів Голопристанської міської ради ДОЗВОЛЕНО ЗДІЙСНЕННЯ ТИМЧАСОВИХ ПОХОВАНЬ померлих (загиблих) осіб на земельних ділянках усіх форм власності (по можливості – за узгодженням з власником ділянки), у разі відсутності можливості доступу до міських кладовищ.

Поховання здійснювати за присутності не менше трьох осіб.

При похованні складати акт захоронення (поховання), в якому зазначити:

  • дату та місце захоронення;
  • відомості про померлого (за можливості): прізвище, ім'я, по батькові; рік народження; обставини смерті/загибелі;
  • ким, де і коли знайдене тіло;
  • присутні особи при похованні, їх імена, прізвища, адреси проживання;
  • підписи присутніх при похованні осіб.

Повідомити про поховання Голопристанську міську військову адміністрацію будь-якими канали зв'язку (за можливості).

 

Також ДОЗВОЛЕНО ТИМЧАСОВЕ ЗАХОРОНЕННЯ ТРУПІВ ТВАРИН на земельних ділянках усіх форм власності.

При захороненні тварин позначати місце захоронення, за можливості робити відповідні написи, вести облік захоронень (занотувати відомості про місця захороненнь).

Рекомендувати волонтерам в населених пунктах Голопристанської міської ради зробити обходи домогосподарств, покинутих помешкань з метою виявлення трупів і вжити заходів щодо їх захоронення.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше