Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

До Дня Соборності України в Голопристанській бібліотеці провели інформаційну гру з учнями 10-их класів та створили книжкову виставку

Події
22.01.2022

День 22 січня 1919 року увійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено об’єднання Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки.

«Збулися віковічні мрії, якими жили і за які вмирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка», – проголошувалося в Акті злуки.

На інформаційну гру «З Україною в серці» до бібліотеки-філії з обслуговування користувачів м. Гола Пристань завітали учні 10-их класів Голопристанської спеціалізованої школи.

Учасники заходу прослухали історію виникнення свята – Дня Соборності України. Переглядаючи відео, поринули у вир тих буремних, доленосних для нашої країни часів державотворення.

Під час гри діти ознайомились з історичними фактами про Україну, пригадали видатних українців, відповіли на запитання історичної вікторини, називали українські страви під час кулінарного аукціону. Старшокласники продемонстрували свої гарні знання з історії рідної держави і тим самим довели, що є справжніми українцями.

З нагоди свята для користувачів бібліотеки презентовано книжкову виставку «Від історичної злуки – до омріяної злагоди». Матеріали, представлені на виставці, акцентують увагу на історичних фактах, що передували об’єднавчому руху, який наприкінці 1918 початку 1919 року охопив майже всю Україну.

Джерело: Бібліотека-філія з обслуговування
користувачів м. Гола Пристань

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше