Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Щеплення від COVID-19 захистить ваше життя і здоров’я

Важливе про COVID-19
09.02.2022

Не перший рік всі ми живемо в стані підвищеної тривожності та  обмеженні гарантій та свобод. Причина всьому COVID-19! У наш побут увійшли поняття: безпечна дистанція, носіння масок, використання антисептиків. І на жаль 100 відсотково гарантованих ліків від COVID-19 немає. Лікування, яке застосовують, тільки полегшує перебіг хвороби, тобто покращує стан пацієнтів, допомагаючи пережити COVID-19. Заразитися коронавірусом може людина будь-якого віку незалежно від статі, походження та національності. COVID-19 може бути дуже небезпечним для людей, старших за 60 років та/або з супутніми захворюваннями (бронхіальна астма, діабет, гіпертонія, онкологічні захворювання тощо). Групою ризику щодо COVID-19 робить людей не вік, а те, що літні люди здебільшого мають хронічні захворювання.  Адже вже відомо,  що пацієнти, у яких є діабет або інші захворювання, від COVID-19, на жаль, гинуть частіше і швидше, ніж люди без цих хвороб, і що лікувати їх набагато тяжче. Вакцини від COVID-19 були винайдені передусім для людей літнього віку з усім їхнім «букетом» хронічних захворювань. Тож вакцинування таких людей є безпечним. І робити це потрібно, щоб вони менше наражалися на ризик померти через COVID-19. Наприклад, у Канаді першими вакцинували навіть не медпрацівників, а тих, хто мешкає в будинках для літніх людей, і тих, хто доглядає за ними, адже найбільша смертність від COVID-19 була зафіксована саме серед людей старшого віку.

Саме тому щепитися від COVID-19 означає зберегти своє життя.

В умовах пандемії важливо захистити себе й не загинути від COVID-19. Літні люди є однією з груп ризику тяжкого перебігу COVID-19 та смерті від нього. Саме тому варто щепитися якомога швидше, тим більше, що люди старшого віку належать до пріоритетних груп з вакцинації в нашій державі. До того ж і тим, хто контактує з людьми старшого віку, важливо вакцинуватися, щоб зменшити ймовірність їх зараження.

Скептики кажуть, що вакцинація – не панацея. Так, навіть вакцинована людина може заразитися COVID-19. Завдання щеплення полягає в тому, щоб ефективно запобігти тяжкому перебігу хвороби, ускладненням і смерті. Отримавши щеплення, людина, навіть якщо і захворіє, то перенесе хворобу легше: найімовірніше, вона не потребуватиме кисневої терапії та не потрапить до лікарні.

Експерти в усьому світі безперервно вивчають, як нові мутації вірусу впливають на його поведінку, а також на ефективність вакцин проти COVID-19. Це тривалий процес, саме тому дуже важливо вчасно вакцинуватися та продовжувати дотримуватися запобіжних заходів, таких як фізичне дистанціювання, носіння масок, провітрювання приміщень, регулярне миття рук та своєчасне звернення по медичну допомогу

Зараз в Україні вакцинують усіх охочих віком від 12 років. Щепитися можна: у найближчому пункті щеплення; у центрі масової вакцинації; за допомогою мобільної бригади, яка до вас приїде (до окремих професійних груп, організованих колективів у складі понад 50 людей та маломобільних громадян). Записатися до пункту чи центру вакцинації можна онлайн або за контактним телефоном. Перелік і контакти пунктів та центрів можна знайти за номером телефону 0 800 60 20 19 або за посиланням vaccination.covid19.gov.ua/list

З березня 2021 року колектив КНП «Голопристанський ЦПМСД» приймає активну участь у впровадженні масової вакцинації у відповідь на пандемію COVID-19. З  липня 2021 року на базі Голопристанської ЛА ЗПСМ (за адресою: м. Гола Пристань, вул. Ларіонова, 23) розпочав свою роботу Центр масової вакцинації населення, який щодня проводить щеплення всім бажаючим. Пріоритет надається літнім людям. Здійснюють  щеплення  спеціально навчені мобільні  бригади. Всі медичні працівники, які будуть проводити вакцинацію «вихідного дня» мають сертифікати та пройшли тренінг. Всі зареєстровані вакцини  — безпечні й ефективно формують імунітет.  Щеплення  можна отримати такими препаратами:

Coronavac/Sinovac-Biotech; Comirnaty/Pfizer-BioNTech; Moderna, AstraZeneca.

Пам’ятайте, вакцинація убезпечить вас від важкого перебігу хвороби, госпіталізації чи смерті від COVID-19. Записуйтеся на щеплення щоб вберегти своє життя і здоров’я, а також – людей поруч.

Бережіть себе!

Голопристанський ЦПМСД

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше