Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Нові соціальні послуги: комплексна соціальна послуга з формування життєстійкості та соціальний супровід військових та їхніх сімей

Військовослужбовцям, ветеранам війни та учасникам АТО / ООС
14.10.2023

Уряд підтримав дві Постанови, що стосуються нових соціальних послуг: соціального супроводу для захисників на базі підрозділів ЗСУ та програми формування життєстійкості, спрямованої на підтримку та зміцнення психічного здоров'я українців.

Через стан постійної тривожності, втрати, розлади сну та відчуття страху страждає не лише фізичне самопочуття людей, але й здатність зберігати віру та надію всередині себе. Особливо вразливими категоріями є військові, ветерани та їх родини, люди з інвалідністю і батьки таких дітей.

Запроваджені ініціативи передбачають оцінку потреб українців та своєчасну надану психологічну допомогу, навчання методам і прийомам, які здатні знизити фізичний та психологічний стрес, а також надання супроводу військовослужбовцям під час призову, мобілізації та у цивільних питаннях.

Крім того, окремі напрями цих проєктів дають змогу підтримати батьків з дітьми та налагодити комунікацію в сім’ї.

Джерело: Національна соціальна сервісна служба України 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше