Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Завершилась установча конференція учасників робочої групи по розробці Стратегії з розвитку Голопристанської громади

Голопристанська міська ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ інформує
15.09.2023

14 вересня відбулась установча конференція учасників робочої групи по розробці Стратегії з розвитку Голопристанської МТГ під головуванням начальника Голопристанської міської військової адміністрації Світлани Лінник. 

Дійсно, наша громада підпадає до найскладніших та проблемних громад по відновленню і розвитку територій, тож до складу робочої групи по розробці Стратегії були задіяні найкращі спеціалісти різних напрямків та сфер Херсонської області. 

Конференцію розпочала начальник ГМВА Лінник Світлана Григорівна, привітавши всіх присутніх та наголосивши на важливості розробки нової Стратегії розвитку Голопристанської міської територіальної громади. Адже катастрофічна ситуація, яка склалася в громаді внаслідок окупації і підтоплення через підрив окупантами Каховської ГЕС, та шкода, що заподіяна довкіллю, ті руйнації критичної інфраструктури, знищені угідя, заклади культурної сфери, навчальні та медичні заклади – усі ці чинники мають бути усунені першочергово після звільнення території. 

Голова правління Херсонської обласної громадської організації «Регіональна рада підприємців» Барулін Федір Олександрович виступив з вітальним словом та вніс пропозиції щодо визначення основних механізмів і напрямків Стратегії відновлення та розвитку громади.

Було визначено найголовніші проблеми та їх вирішення в умовах сьогоднішніх реалій. 

Зазначено найважливіші напрямки розвитку:

  • сприяння органів місцевого самоврядування у поверненні працездатного населення,
  • відновлення малого та середнього підприємництва,
  • відбудова критичної інфраструктури,
  • ремонт медичних та навчальних закладів і житлових будинків,
  • відродження проєктів з розвитку енергоефективності на будівлях комунальної власності для зменшення вживання енергоносіїв.

Також пан Федір наголосив на значимості залучення інвестицій та взятті участі у міжнародних проєктах. 

Начальник Скадовського районного управління ГУ ДСНС України у Херсонській області Фисуненко Віктор Григорович підтримав ініціативи колеги та наголосив на важливості вибору напрямків Стратегії, прийняття відповідних програм та їх обов’язкового фінансування. 

Декан агрономічного факультету, кандидат сільськогосподарських наук, доцент Херсонського державного аграрно-економічного університету Мринський Іван Миколайович та директор національного природного парку «Нижньодніпровський» Чачібай Олексій Григорович долучилися до обговорення та зазначили найважливіші складові відновлення агропромислового напрямку, так як землі Голопристанської громади завжди були аграрними.

Пріоритетними завданнями визначено:

  • розмінування територій сільськогосподарського призначення,
  • відновлення зрошувальної системи, знищеної окупантами, 
  • налагодження логістичних систем для реалізації сільськогосподарської продукції. 

Конференція відбулась в активному обговоренні та в спільній надії найшвидшої деокупації, адже попереду на всіх чекає клопітка та важка праця по відновленню та розвитку Голопристанської громади.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше