Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Херсонський обласний ТЦК та СП ділиться історіями-розповідями захисників та захисниць

Рекрутингова кампанія України
12.06.2024

«Посмішка це її візитівка» – кажуть про Лілію, військовослужбовця на псевдо «Сонечко». 

«Надзвичайні події вимагають від нас надзвичайних дій. Ніхто з моєї школи не здивувався, що я взяла до рук зброю. Навпаки, якби я не пішла 24 лютого до ТЦК, мене б не зрозуміли».

З 2014 року наша героїня займалась волонтерством та навіть має президентську відзнаку. На питання схарактеризувати себе відповіла одним словом – українка. У цивільному житті Лілія була директором школи та місцевим депутатом, але не зважаючи на все свідомо стала до лав оборони.

«Важливо усвідомлювати, що ти робиш максимум, на який спроможний, аби наблизити нашу Перемогу. Я закохалася в Херсон, швидше в херсонців, у цих сильних, вільнолюбних, оптимістичних людей, відвертих у своїй любові й ненависті. Часто, коли я в місті у військовій формі, мене обіймають жінки та діти. Я кажу, що я виконую ще функцію плюшевого ведмедика», розповідає посміхаючись «Сонечко». 

«На війні я навчилася цінувати миттєвості й бути вдячною, зрозуміла, що за будь-яких обставин маю не втрачати жіночності, бо саме ми, жінки, вміємо співпереживати та розрадити, сказати такі правильні слова, які чують.

Найважче на війні це змиритися з втратою побратимів, тож ридаю, як звичайна нормальна жінка. Але намагаюсь частіше сміятися, бо я люблю сміятися, бо люблю людей і вважаю що треба нести позитив чим полегшую життя не тільки собі».

Джерело: Херсонський обласний ТЦК та СП 
+38(067)725-70-30 / khersonskiy_otck@post.mil.gov.ua / Facebook

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше