Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Херсонський обласний ТЦК та СП ділиться історіями-розповідями захисників та захисниць

Рекрутингова кампанія України
03.07.2024

Олексій родом з Горностаївки, що на Херсонщині, місце де стигнуть ті самі кавуни звідти й позивний – "Кавунчик".

Масштабне вторгнення застало нашого героя в батьківському домі, де його телефонним дзвінком розбудив друг.

«Телефонує та й каже, чуєш вибухи? Я відразу подивився новини та зрозумів, що справи кепські, зателефонував у територіальний центр комплектування, де мені сказали приходити на наступний день, але наступного дня ми вже були окуповані», – розповідає Олексій.

Декілька місяців в окупації "Кавунчик" займався тим що допомагав місцевому населенню виживати – возив продукти, разом з іншими чоловіками дивилися за порядком, за можливості передавав дані про знаходження та переміщення ворога.

Після того, як вдалося виїхати на підконтрольну Україні територію Олексій поїхав до родичів в Одеську область, де вже незабаром нарешті пішов в ТЦК.

«Відразу я потрапив в Одеську бригаду територіальної оборони, але довго там не затримався, перевели до Херсонської. Наразі я виконую обов’язки командира відділення, мені подобається. Головна задача командира – тримати в тонусі колектив. Ситуації бувають різні, але головне дисципліна, тоді й порядок буде, до того ж коли все робите разом – легше».

"Кавунчик" переконаний, що воювати буде кожен, тож зазначив: «Тренуйтесь, обирайте собі підрозділ, займайтесь волонтерством, адже ця важка війна зачепить усіх, треба бути готовим».

Джерело: Херсонський обласний ТЦК та СП 
+38(067)725-70-30 / +38(066)033-79-42 / khersonskiy_otck@post.mil.gov.ua / Facebook

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше