Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Очільник Голопристанської територіальної громади Олександр БАБИЧ та міський голова Кайшядорського районного муніципалітету Вітеніс ТОМКУС у Литві підписали Угоду про співпрацю

Події
01.09.2021

Кінець серпня ознаменувався подіями міжнародного значення – Голопристанський міський голова Олександр БАБИЧ разом з депутатом Голопристанської міської ради, директором КП «Гопри-Водоканал» Андрієм БЕЗДВОРНИМ відвідали Литву з діловим візитом.

В результаті багаторічної наполегливої праці та міжнародних переговорів ще в січні 2020 року було підписано Меморандум про наміри у співпраці між містом Гола Пристань та Литовською Республікою.

Наразі важливим етапом розвитку дружніх стосунків співпраці стало підписання 28 серпня 2021 року Угоди про співпрацю між Кайшядорським районним муніципалітетом Литовської Республіки та Голопристанською міською радою з метою співпраці у сферах розвитку туризму, культури, освіти, соціальних та економічних відносин, а також сприянні різним формам контактів та співпраці між населенням та організаціями територіальних громад обох партнерів.

Міський голова Олександр БАБИЧ зазначив, що підписання цієї угоди дає в першу чергу об’єднання культурних традицій України та Литви, відкриває нові можливості щодо обміну досвідом культурно-мистецького напрямку творчих колективів та освітньо-спортивних команд Голопристанської міської територіальної громади.

У XIV-XV століттях центральні українські князівства входили до складу Великого князівства Литовського, коли литовськими князями велась розбудова системи замків на південному порубіжжі, залишивши нам пам’ятки археології національного значення, розташовані на Херсонщині на березі Дніпра поруч із селом Тягинка. З 1569 по 1795 рік Польща і Литва були частиною Речі Посполитої, до якої входила більша частина сучасної України. З литовцями в українців історична духовна близькість. Тому маємо надію на плідну співпрацю з Литовською Республікою, подальший корисний обмін досвідом та плідні дружні відносини.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше