Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Вагітні жінки-ВПО мають право на безоплатну медичну допомогу

Корисне для вимушених переселенців Голопристанської громади
06.11.2023

Вагітні жінки-ВПО можуть обрати будь-яку лікарню, що надає медичну допомогу за пакетом «Ведення вагітності в амбулаторних умовах». Вони мають право на безоплатний медичний супровід. Про це йдеться на платформі «Дія.Безбар’єрність».

Щоб дізнатися, де розташована найближча лікарня з пологовим відділенням чи пологовий будинок, можна зателефонувати до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77. 

Також згодом необхідно зв’язатися безпосередньо із медзакладом, щоб уточнити графік роботи й записатися на прийом. 

Медичний заклад не має права відмовити у наданні послуг, посилаючись на попереднє місце проживання майбутньої матері.

За можливості породіллі варто мати з собою документ, що посвідчує особу, обмінну карту та речі першої необхідності для себе і дитини на час перебування в лікарні.

Безкоштовний пакет послуг гарантує вам усе необхідне: ліки, медичні вироби та надання медичної допомоги черговою акушерською бригадою.

Знеболення під час пологів (або інших процедур), скринінг критичних вроджених вад серця й інші необхідні дослідження, планові щеплення дитини, харчування породіллі у стаціонарі також є безоплатними.

Джерело: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше