Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Як ветеранам і ветеранкам зробити операцію безоплатно

Військовослужбовцям, ветеранам війни та учасникам АТО / ООС
07.12.2023

У рамках співпраці з Національною службою здоров’я України Мінветеранів роз'яснює ветеранам і ветеранкам як за Програмою медичних гарантій можна зробити хірургічну операцію і які цивільні медичні заклади мають договір із НСЗУ Національна служба здоров'я України. Таких лікарень зараз 745 по всій Україні, зокрема 15 – приватні. 

Ветерани та ветеранки в рамках пакету “Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах” можуть розраховувати на такі безоплатні послуги:

  • лабораторні дослідження (зокрема: аналізи крові, рівень цукру, аналіз сечі, тестування на гепатити, дослідження спинномозкової рідини та інші;
  • інструментальні обстеження (зокрема: ЕКГ, УЗД, КТ, МРТ, рентген та інші);
  • хірургічні операції;
  • знеболення на всіх етапах лікування;
  • анестезія під час проведення операцій та обстежень;
  • забезпечення ліками з Нацпереліку основних лікарських засобів та та закуплених через централізовані закупівлі МОЗ;
  • послуги реабілітації.

Повний перелік послуг – на сайті НСЗУ п.20 за посиланням

Заклад зобов’язаний надати безоплатну медичну допомогу ветерану, якщо він має направлення сімейного або лікуючого лікаря або його доставила бригада екстреної медичної допомоги, або він звернувся самостійно у невідкладному стані.

Знайти заклад, який проводить безоплатні хірургічні втручання, можна за допомогою інформаційного дашборду за посиланням

У полі фільтрів оберіть область, групу послуг “Хірургічні операції у стаціонарних умовах” та інші критерії.

Якщо заклад вимагає кошти за будь-які послуги або ліки, якими має забезпечити безоплатно, відповідно до договору, треба повідомити головному лікарю або на гарячу лінію НСЗУ – 16-77.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше