Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Анонс кураторської екскурсії виставкою “QIRIM İÇÜN / ЗАРАДИ КРИМУ”

Анонс
18.05.2024

19 травня (неділя) об 11:00 відбудеться кураторська екскурсія виставкою “QIRIM İÇÜN / ЗАРАДИ КРИМУ”, яку проведе кураторка виставки, психологиня та журналістка Мавілє Халіл.  

  • Місце проведення: Офіс Кримської платформи
  • Тривалість екскурсії: 1 година
  • Мова проведення: українська

РЕЄСТРАЦІЯ ОБОВ’ЯЗКОВА

Через тематичний екскурсійний матеріал та супровідні тексти у виставці окреслюється трагічна подія депортації кримськотатарського народу як частини загальної історії України, а подолання наслідків геноциду — як поточні деколонізаційні прагнення українського народу. 

Зокрема, на виставці представлені роботи художника, автора картин, об'єктів та інсталяцій Антона Логова; кримськотатарських митців; кримськотатарського кераміста Рустема Скибіна; картини Садиха Аджи-Селіма — єдині документальні візуальні твори, які були створені під час депортації. 

Також учасники екскурсії зможуть ознайомитись із щоденниками депортації “Райські метелики”, в основу яких закладені реальні історії осіб, що пережили депортацію, а також побачити інсталяцію, присвячену сучасній російсько-українській війні.  

Екскурсія БЕЗОПЛАТНА. Буде проводитися фото- та відеофіксація під час екскурсії. 

Запрошуємо всіх охочих відвідати виставку! 

Контакти для уточнення інформації: 

Мистецький проєкт “QIRIM İÇÜN / ЗАРАДИ КРИМУ” — це подорож у складну, багатошарову, сповнену боротьби, перемог та втрат історію кримських татар — одного з корінних народів України. Він створений з метою провести паралелі між сучасними подіями та тими, що передували депортації кримських татар у 1944 році з Кримського півострова. 

Організатори та партнери виставки: Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим, Офіс Кримська платформа, British Embassy Kyiv, Національний музей історії України у Другій світовій війні. Офіційна стор.

Виставку організовано за підтримки Фонду “Партнерство за сильну Україну”, який фінансується урядами Великої Британії, Естонії, Канади, Нідерландів, Сполучених Штатів Америки, Фінляндії, Швейцарії та Швеції.

Джерело: Представництво президента України в Автономній Республіці Крим

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше