Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

"Таланти, які були забрані в нашого народу": у Биківні на Київщині президент вшанував жертв політичних репресій

Звернення Президента України
19.05.2024

19 травня 2024 року у День пам’яті жертв політичних репресій президент Володимир Зеленський та перша леді Олена Зеленська відвідали Національний історико-меморіальний заповідник "Биківнянські могили".

Про це глава держави поінформував на своїй сторінці у Telegram.

"Сьогодні ми вшановуємо пам’ять мільйонів людей, які були вбиті тоталітарною системою. Принижені, репресовані, закатовані. Позбавлені їхньої справжньої долі. Таланти, які були забрані в нашого народу. Зламані життя, які могли б зробити ще так багато для наступних поколінь…

Сьогодні в Биківнянському лісі ми згадуємо всіх жертв радянських політичних репресій. І нагадуємо, як важливо вистояти в нашій битві зараз. Вистояти проти сучасної російської системи, яка є нащадком того тоталітаризму.

Вічна пам’ять усім жертвам радянських репресій! І наша шана і вдячність усім, хто захищає життя", – йдеться у дописі Володимира Зеленського.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше