Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Мінветеранів створило Координаційний штаб щодо впровадження ветеранської політики у громадах

Голопристанська міська ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ інформує
19.07.2024

Мінветеранів створило Координаційний штаб щодо впровадження ветеранської політики у громадах

18 липня у Міністерстві у справах ветеранів України відбулося перше засідання новоствореного Координаційного штабу щодо впровадження державної ветеранської політики у громадах, участь у якому взяли представники обласних військових адміністрацій та територіальних громад.

У Міністерстві зазначили, що ефективність роботи з формування та реалізації нової державної ветеранської політики залежить не лише від Міністерства у справах ветеранів, а й безпосередньо від органів місцевого самоврядування та лідерів громад.

Ми змінюємо підходи. Формування та реалізація ветеранської політики має відбуватися насамперед на місцях у громадах, зокрема, шляхом активної залученості місцевої влади та лідерів громад. Адже громади є першими, хто зустрічає наших ветеранів й ветеранок, які повертаються з війни. І тут вкрай важливим є створення належної ветеранської інфраструктури: від послуг до гідного вшанування пам’яті🔹, — зазначив очільник Мінветеранів Олександр Порхун.

  • Пріоритетні можливості, які наразі пропонує Мінветеранів для ветеранської спільноти у громадах:

    забезпечення швидким, простим і якісним доступом до адміністративних послуг через створення “Єдиних ветеранських вікон” у ЦНАПах. Наразі їх налічується вже 992, проте вони мають бути у кожній українській громаді.
  • при кожній ОВА мають бути створені самостійні структурні підрозділи з питань ветеранської політики. Це потужний інструмент, що підсилить реалізацію ветеранської політики у регіонах. Станом на сьогоднішній день такі підрозділи утворені у 14 ОДА та 27 РДА. А у Житомирській та Чернігівській областях вони є і на обласному, і на районному рівнях.
  • особливої уваги у громадах потребують питання психологічної реабілітації, навчання/перекваліфікації чи отримання вищої освіти з подальшим працевлаштуванням, забезпечення житлом, створення/підтримка ветеранського підприємництва.

У кожному з цих напрямів при Міністерстві діють відповідні державні програми фінансування.

Докладніше про все за  посиланням

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше