Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Окупанти провокують аварію на ЗАЕС

На злобу дня
01.02.2024

росіяни можуть спричинити катастрофу світового масштабу порушеннями вимог експлуатації ЗАЕС. Пояснює Центр стратегічних комунікацій

На тимчасово окупованій Запорізькій атомній електростанції спливає термін експлуатації палива в реакторах, попередила державна компанія «Енергоатом».

ЗАЕС є найбільшою атомною електростанцією в Європі та є третьою у світі за сукупною потужністю. Вона повністю відповідає вимогам МАГАТЕ.

На початку повномасштабного вторгнення ЗАЕС захопила росія, яка не лише не мала досвіду управління такою потужною електростанцією, але й вдалася до залякувань і тортур українських енергетиків. 

росіяни, порушуючи норми міжнародного права, облаштували військову базу на території ЗАЕС і періодично заміновують периметр навколо енергоблоків. 

Будь-які заклики передати управління об'єктом під контроль Києва москвою ігноруються. Навпаки, окупаційна адміністрація провокує аварію, переводячи енергоблоки з «холодного» у «гарячий» стан. 

Незабаром минають граничні шість років експлуатації ядерного палива в усіх шести енергоблоках ЗАЕС. Його подальше використання може призвести до радіаційної аварії – спричинити катастрофу світового масштабу. 

Україна закликає міжнародну спільноту на чолі з МАГАТЕ чинити більший тиск на країну-агресора з метою демілітаризації території навколо ЗАЕС, аби не допустити повторення Чорнобильської катастрофи.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше