Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Покликання – збереження безцінного національного спадку

Архівний відділ інформує
24.12.2021

Щорічно, 24 грудня ми вітаємо працівників архівних установ України з професійним святом. Завдяки їх кропіткій праці, в архівах зібрані документи, які розповідають про минуле, відкривають свідчення історії та дають можливість поповнювати знання про свій народ і пройдений ним шлях.

Державний архів Херсонської області зберігає багато свідчень про необхідність та важливість збереження документів. В архівних справах є копія листа з далекого, важкого та голодного для країни 1923 року, адресована «Голопристанскому ПРЕДРАЙИСПОЛКОМА... для сведения и исполнения. ВСЕМ ГУБПРОКУРОРАМ – О принятии мер к охране архивов.

…Украинское Центральное архивное управление обратилось в Прокуратуру Республики с просьбой оказать зависящее содействие к пресечению производящихся на местах расхищения архивных материалов. Сознавая всю важность сохранения архивного фонда Республики, заключающего в себе ценнейшие материалы, как по истории Украины вообще, так и в частности по истории революционного движения на Украине, Прокуратура Республики предлагает Вам обратить особое внимание на производство дознания и следствия по преступлениям, предусмотренным 102-І ст. У.К. и оказывать губернским Архивным Управлениям всякое содействие в их борьбе с незаконной продажей и истреблением архивных материалов, производящимися как частными лицами, так и госорганами, а равно с незаконными действиями до угроз выбрасывать на улицу архивные материалы. В этом смысле предлагается оказывать воздействие на соответствующие госорганы и в особенности обратить внимание на деятельность органов милиции и Угрозыска. О всех встреченных препятствиях в этой работе доносить прокуратуре Республики… ».

(Джерело – Фонд Р-881, оп. 1, спр. 1, арк. 348).

І сьогодні, як багато років тому, працівники архівної служби з великою відповідальністю зберігають цей нерозривний зв'язок минулого та наших днів, формують потужний інформаційний ресурс. Завдяки їх праці всі, кого цікавить історична спадщина, мають можливість доторкнутись до сторінок нашої історії, перейнятися думками й почуттями минулих поколінь.

З нагоди професійного свята працівникам та ветеранам архівних установ, всім, хто займається діловодством та архівною справою бажаємо миру і затишку, міцного здоров’я, злагоди та задоволення від професійної діяльності!

Олена БИШОК,
начальник архівного відділу міської ради

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше