Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

З 1 квітня 2024 року мінімальна заробітна плата в Україні становить 8 тис. гривень

Державна служба зайнятосні інформує
08.04.2024

У зв’язку з підвищенням мінімальної заробітної плати зміниться розмір деяких виплат, що стосуються сфери зайнятості, розмір яких узгоджений з мінімальною зарплатою.

Зокрема, підвищення розміру мінімальної заробітної плати в Україні вплине на розмір компенсаційних виплат роботодавцям.

  • 8 тис. грн. – розмір компенсації за працевлаштування людей з інвалідністю, учасників бойових дій, тих кому до настання права на пенсію за віком залишилося не більше 5 років та громадян, які перебувають у статусі зареєстрованого безробітного понад 1 місяць.
  • До 4 тис. грн. – компенсація за працевлаштування молоді з-поміж зареєстрованих безробітних (віком до 25 років – в яких страховий стаж менше ніж 12 місяців; віком до 35 років – на перше робоче місце; звільнених зі строкової військової / альтернативної служби – на перше робоче місце).
  • До 3520 тис. грн. – компенсація за працевлаштування громадян, які перебувають у статусі зареєстрованого безробітного понад 1 місяць і мають додаткові гарантії у працевлаштуванні або, тих які перебувають у статусі зареєстрованого безробітного понад 6 місяців.
  • 8 тис. грн. – компенсація за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб під час дії воєнного стану.
  • До 16 тис. грн. – компенсація витрат роботодавця на оплату праці працевлаштованих за направленням центрів зайнятості ВПО.
  • До 4 тис. грн. – розмір допомоги по частковому безробіттю у розрахунку на одного працівника або ФОПа.

Для консультації телефонуйте в Хенсонський обласний центр зайнятосні:

  • 099 245 14 63 (для населення)
  • 066 777 39 03 (для роботодавців)
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше